Vasby Mose og Sengeløse Mose

Copyright Jan Fischer Rasmussen
Copyright Jan Fischer Rasmussen

Bioblitz-arrangement i Vasby mose

Lørdag den 11. juni og frem til næste morgen gennemførte vi et bioblitz-arrangement i Vasby mose, hvor en række forskellige natureksperter undersøgte mosen. Flere af ejerne af moselodderne benyttede lejligheden til at komme forbi og høre om de spændende fund. Arrangementet er gennemført som et led i afrundingen af vores EU RigKilde LIFE-projekt, som slutter med udgangen af 2022. Der blev fundet rigtig mange arter, som vi ikke har kendt til. Blandt andet blev der fundet 4 nye arter af guldsmede. Især Stor Kærguldsmed var et hit, og er en af de arter, som vi i Danmark særligt skal gøre noget for at sikre levestederne for.

Resultaterne fra naturundersøgelsen kan ses på hjemmesiden www.arter.dk. Her vil alt, hvad der blev fundet i løbet af de 24 timer arrangementet stod på, blive lagt ind. I forvejen havde vi et godt kendskab til planter og padder, så derfor har der været særlig fokus på biller, og andre insekter, svampe, mosser m.fl. 

Resultaterne af bioblitz arrangementet kan findes på www.arter.dk. Der er desuden lavet en rapport, hvor du kan læse om resultaterne fra bioblitz-undersøgelsen i Vasby Mose.

Klik her for at se rapporten.

 

Fysiske aktioner